Inlägg för ettiketten:

andereas friis

11 Maj 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske musikkunnigaste webbyrå! Ovan ser ni vinnarna i "Dieters episka musikquizz med 90-talstema". Bra jobbat Johannes och Robban! Den spännande tävlingen (som vanns i utklassningsstil av nyss nämnda par) var en del av en liten kick off som vi körde med gänget som ska bli 203 Creative - vår externa webbyrådel. Tack alla deltagare för en riktigt trevli... Läs mer »

04 Maj 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest trångbodda webbyrå! Ja. Vi växer så att det knakar just nu och det har blivit nödvändigt med ommöblering här på kontoret. Snart är vi mer trångbodda än en genomsnittlig svensk skolklass i innerstan. Men, som man säger, ju fler man är - desto roligare blir det! Planer finns på namnskyltar för alla... Ni har väl heller inte missat att det är dags får årsst... Läs mer »

27 Apr 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges mest fredagsälskande webbyrå! Ja... Vi vet. Första steget är erkännandet. Vi gillar verkligen tårtor här. Jättemycket. Tycker ni att vi ska skämmas för det? Tror ni inte att vi känner era dömande blickar i ryggen när vi går på stan? Vi är faktiskt också människor. Som råkar älska tårta. Jättemycket. Verkligen jättemycket. Anledningen till tårtätandet - som om vi skulle behöva en - är ... Läs mer »

30 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges inredningsgladaste webbyrå! Ni har väl inte missat pressmeddelandet som vår moderkoncern 203 Web Group gick ut med i morse? Om ni mot all förmodan gjorde det kan ni läsa ... Läs mer »

23 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till Sveriges kanske smärtaste webbyrå! Skandalscener utspelade sig på kontoret idag när det gick upp för folk att vi inte ätit en enda tårta. Christian kedjade fast sig vid skrivbordet och krävde sötebröd för att överhuvudtaget gå hem ikväll, mumlandes något om "kakorna som köptes till frukosten räknas fan inte som tårta" likt ett mantra om och om igen. Eller. Så var det kanske inte riktigt... Läs mer »

16 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till Sveriges kanske fetaste webbyrå! Nej, sötsugna rymdvarelser har inte anfallit Stockholm och assimilerat varenda bageri i staden. Därav käkade vi tårta den här veckan igen... Stort grattis till Mikael som fyllde 25 år i måndags! Ett utseende som en (stilig) 20-åring och programmeringskunnig som en (erfaren) 40-åring är en vinnande kombo. Nu får ni äntligen se Daniel S på bild! Av någon kons... Läs mer »

09 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hallå och välkomna till ännu en ny vecka på webbyråernas svar på ett lite finare konditori. Ja, det börjar nästan bli lite larvigt nu... Vi har ätit tårta. Igen. Det kan mycket väl vara så att vi äter mest tårta per capita om man kollar alla arbetsplatser i hela världen. Antagligen äter vi till och med mer tårta än personalen på ett tårtbageri. Men oj vad vi gillar det! Skälet till gårdagens tårta var att Mr Durden fylld... Läs mer »

02 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske bakverksgladaste webbyrå*! Som ni märker har vi ätit tårta här. Igen. Varför det då undrar ni? Det är både för att fira och för att sörja. Vi börjar med det roliga: VD och undertecknad fyllde år nu i veckan! VD på rätt sida om 30-strecket fortfarande - och undertecknad alldeles för mycket på fel sida. Till det lite tråkigare då... Efter lång och tr... Läs mer »

24 Feb 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges bakverksgladaste webbyrå! Veckan började som sig bör med en recap av fredagens AW. Utan att gå in på för mycket detaljer kan vi väl säga att ölen var betydligt godare än maten... Väldigt trevligt var det i alla fall, jag är väldigt lyckligt lottad som får jobba på en arbetsplats med så här roliga kollegor! I tisdags var det fettisdagen och vi passade på att s... Läs mer »

10 Feb 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest konstnärliga webbyrå. Vad gillar ni nya loggan på vår läskkyl? Det tog typ ett år innan VD visade en enorm handlingskraft och satte upp den, och när den är på plats förstår vi inte hur vi klarade oss utan den. Snyggt jobbat med formgivningen Johannes! Nu finns det dessutom ett ypperligt tillfälle att få dricka hur mycket läsk du vill ur ovan nämnda ky... Läs mer »

23 Dec 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske juligaste webbyrå! Idag vill vi börja med att önska alla våra kunder, samarbetspartners, leverantörer, kollegor och aktieägare en riktigt god jul och ett gott nytt år! Igår var det julklappsutdelning* (jag är fortfarande besviken på att VD inte hyrt någon tomtedräkt) i stora konfan. Turligt nog för oss andra var Christian ledig - så det ... Läs mer »

16 Dec 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest-benägna-att-gå-all-in-på-julbordet-och-komma-hem-halv-sju-dagen-efter-men-ändå-klara-av-att-producera-helt-sjukt-bra-sajter-webbyrå! Ja, som ni förstår av bilden och rubriken har vi varit på julbord den här veckan. En mycket trevlig middag avnjöts på Gondolen, varav majoriteten av medarbetarna sedermera stuffade loss i Stockholmsnatten. Bortsett från diverse personalbortfall vid mer ell... Läs mer »

09 Dec 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske gladaste webbyrå! Ni trogna läsare (min mor och ett fåtal andra) som gråtit över blogguppehållet kan äntligen andas ut. Vi är tillbaka! Anledningen till det uteblivna bloggandet är att undertecknad varit på semester och övriga medarbetare varit för upptagna med att faktiskt producera saker för att hinna skriva i bloggen. När jag kom tillbaka möttes jag av ett härligt julp... Läs mer »

18 Nov 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges sportsligt sett kanske mest framgångsrika webbyrå! 203 Web Group AB (publ) gick idag ut med delårsrapporten för perioden januari - september 2011. Glädjande nog visar vi vinst i kvartal tre. Den som vill läsa hela rapporten (och dessutom imponeras av den snygga layoten) kan ... Läs mer »

11 Nov 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ytterligare en vecka på Sveriges kanske mysigaste webbyrå! Frukostinitiativet visade sig bli en succé. Tack vare Henriks utomordentliga värdskap har det njutits friskt av gott bröd och välsmakande dryck här om morgnarna. Nästa vecka är det Mats och Ivans tur att ta över stafettpinnen. Ni har mycket att leva upp till pojkar! Vi söker fortfarande efter en ... Läs mer »

04 Nov 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ytterligare en vecka på Sveriges kanske matgladaste webbyrå! Som den observante läsaren säkerligen redan snappat upp så söker vi en interaktionsdesigner till vår trevliga lilla byrå. Är du en sådan, eller känner du en sådan, eller känner du någon som i sin tur känner en såd... Läs mer »

28 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Det har gått en vecka och vi har börjat återhämta oss efter workshopen (som enligt en samlad personalstyrka var väldigt uppskattad) förra veckan. Idag kom dessutom ny läskleverans till kontoret. Livet leker med andra ord på Sveriges, i vårt tycke, bästa webbyrå! Han som gick in hårdast förra veckan (på de ställen han kom in vill säga) fyllde år igår. Stort grattis i efterskott Felix på ... Läs mer »

21 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest produktiva webbyrå! Den här veckan (rättare sagt igår) har vi kört en workshop/kickoff här på 203 Web Group. Jupp, alla delar av koncernen var med, webbyrå, säljbolag och ledning som en enda lycklig familj. Riktigt produktiva var vi också! Vi delade upp oss i grupper och diskuterade styrkor, möjligheter, svagheter och hot. Vi kom på förbättringar i det dagliga arbe... Läs mer »

07 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till Sveriges tårtgladaste webbyrå. Idag är vårt alibi till tårtätandet att vi firar Mikwiats födelsedag. Stort grattis på 25-årsdagen! Ni missade väl inte vårt pressmeddelande som gick ut igår? Där står bland annat om hur vårt säljbolag 203 Media gått... Läs mer »

30 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske snabbast växande webbyrå! I måndags fick vi ett nytt personaltillskott i form av lilla Sixten. Han är inte riktigt fullärd än dock, vi ger honom 18 år innan det är dags att börja producera lika grym design som far sin. Stort grattis till Johannes med familj! Det näst största samtalsämnet denna vecka på byrån har annars varit att vår "Monksstapel... Läs mer »

02 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske anställningsgladaste webbyrå! Ett tema här på bloggen den här sensommaren/hösten har ju varit att presentera ny personal. Varför inte fortsätta den vägen - men med en liten twist? Två nya medarbetare! Innan vi presenterar dem närmare ska vi dock titta lite extra på bilden här ovan (och bortse från att den är fotad med en kass mobilkamera). Varför gör b... Läs mer »

11 Aug 2011 av Dieter Kalisch

- PRODUKTION203 utökar sin satsning på den norska marknaden Efter succén med nya Hittarecept.se har vi nu tagit konceptet vidare till Norge. Under namnet Alleoppskrifter.no lanserades nyligen PRODUKTION203s populära receptsökmotor även i vårt västra grannland. Själva sajten är en översättning av originalet och bygger således på exakt samma nyutvecklade plattform som vi nyligen släppte i Sverige. ... Läs mer »

10 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske bäst sökmotoroptimerade webbyrå. Den första rundan semestrar är igång på allvar och det känns lite tomt på kontoret. Tur att vi har vår nya programmerare Nicholas som redan börjar hänga med i jargongen i vår interna Skype-chat. För att Nicholas inte ska känna sig ensam och rädd (men framför allt för att vi expanderar och har väldigt mycket att göra) söker vi nu en ny junio... Läs mer »

01 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges flyttgladaste webbyrå! I eftermiddag är det dags igen att byta platser här på kontoret. Beskedet mottogs med glada tillrop och en entusiasm av sällan skådat slag * Lagom till den stora flytten har Kricke passat på att åka till Egypten för att sola och bada lite. Han hälsar att det är 30 grader i luften och väldigt skönt i poolen (vi är inte avundsjuka). Vår Styrelseordförande... Läs mer »

04 Mar 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Hej allesammans och välkomna till ännu ett avsnitt av "the Real World - the Webbyrå edition". Här på Sveriges bästa webbyrå har det hänt grejor må ni tro. När alla andra i Stockholm har varit på sportlov passade vi på att bli störst på mat! Inte illa för ett bolag ... Läs mer »

28 Jan 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Då var det dags för ytterligare en rapport över veckan som gick på Sveriges kanske ölsugnaste webbyrå. Det låter antagligen lite tjatigt att säga att vi jobbat hårt även denna vecka. Jag skiter i det och säger det ändå. Vi har jobbat som djur den här veckan. Hela branschen verkar ha kopplat på någon slags kollektiv turbo efter jul- och nyårshelgerna. Beställningarna bara rasar in. Vad passar då bättre än att under avspända fo... Läs mer »

07 Jan 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkomna till ett nytt år på Sveriges kanske bästa webbyrå! Med endast en dag kvar av veckan på detta dårhus kan vi konstatera att det nya året har inletts väldigt händelserikt. Mathias bjöd på tårta idag! Vi firade att han fått fast anställning hos oss och ingen är nog gladare över det än våra kunder. Vår senaste stjärna Patrik Olofsson har gjort sin första riktiga vecka på... Läs mer »

10 Dec 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkommen till Svenska webbyråers svar på Uruguayanska rugbyungdomar i Anderna 1974 - eller "vi som överlevde vår julfest". Det var en hård drabbning och blöt drabbning som gick av stapeln i onsdags. Vissa var lite tröttare ut än andra på torsdagen (Christian *host* *host*) men nu kör vi för fulla muggar igen. Fler bilder finns självklart på vår ... Läs mer »

12 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Vi på Sveriges kanske tårtgladaste webbyrå vill passa på att gratulera vår AD Johannes som fyller 29 år idag! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Ytterligare ett skäl till firande (?) är att undertecknad denna vecka har jobbat ett helt år på världens bästa företag. Och hur tror ni kära läsare att vi firade det? Med mera tårta såklart! Ledsen över att ha missat föregående veckas tårtorgie passade v Läs mer »

05 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Halvdag på Sveriges kanske trendkänsligaste* webbyrå betyder tårta till frukost. Nu var det dock inte halvdagen i sig som firades, utan det faktum att Daniel och Christian, två av de skarpaste kodaporna i branschen, fyller år. Grattis pojkar! Det är fantastiskt kul att så många vill jobba... Läs mer »

03 Sep 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Full styrka på plats. Svettiga karlar som jobbar och sliter för fulla muggar. Med att bygga webbsidor? Nej, idag har vi koncentrerat oss på att göra klart det sista på kontoret inför stämman som ska hållas här på måndag. Det måste ju se snyggt ut när aktieägarna kommer på besök. Likt kommunalarbetarna som river upp gatan utanför fann vi oss snabbt i våra olika roller. Cirka tre personer jobbade hårt och resten (... Läs mer »

27 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Nästa vecka är äntligen alla samlade här på Stockholms hårdast arbetande webbyrå igen. Semestrarna är slut för i år och det ligger många månader av programmerande, sökmotoroptimerande, designande och geniknölsgnuggande framför oss. Är det inte underbart? Givetvis tar vår Styrelseordförande (se bild på hur han tillbringar dagarna framför aktiekursen) tillfället... Läs mer »

16 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Nytt kapital ska bana väg för framtidens mediekoncern PRODUKTION203 är en webbyrå som inriktat sig på sökmotoroptimering och användarvänlighet. Bland annat ligger vi bakom de uppmärksammade sajterna AllaAnnonser.se och Matklubben.se. Efter att under en längre tid framgångsrikt drivit verksamheten med god lönsamhet är det nu dags för nästa steg i byråns spännande historia - en listning på AktieTorget. Listningen på AktieTorget är en viktig del i ... Läs mer »

06 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Konungen är död - länge leve konungen! Jag är tillbaka efter två veckors härlig semester och nu är det dags att styra upp de här veckosammanfattningarna. Det har varit en spännande och händelserik vecka på PRODUKTION203. Jonas, vår älskade Styrelseordförande, slet sig från sin soldränkta Barcelona-terass för ett gästspel - och även vår lika älskade VD Mr Friis... Läs mer »

24 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] SEO och Sociala Medier är på alla marknadsförares läppar 2010. Allt fler företag väljer att hoppa på tåget med ambitionen att synas bättre på Google och öka sin närvaro på Facebook och Twitter. Detta betyder i sin tur ett ökat tryck på landets webbyråer. Stockholmsbaserade PRODUKTION203, med lång erfarenhet av sökmotoroptimering och webbdesign, märker tydligt av de... Läs mer »

28 Maj 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] PRODUKTION203 fortsätter erövra världen - en liten bit i taget. Jag tänkte passa på att lista några saker som har hänt, så att du som läsare kan få en liten inblick i hur livet kan se ut en typisk vecka på en talangfull webbyrå i centrala Stockholm. Låter det bra? Då kör vi! Vi har lanserat Svensk Egenvård. Det är en sajt som är ... Läs mer »

18 Feb 2010 av Dieter Kalisch

Matklubben.se är Sveriges tredje största renodlade matsajt Vecka 6 noterade Matklubben.se 182 215 unika webbläsare enligt KIA-Index. Därmed klättrar Matklubben upp på tredje plats bland Sveriges matsajter, efter att ha gått om den Bonnier-backade Alltommat.se. ”Det känns fa... Läs mer »