Inlägg för ettiketten:

henrik backman

02 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske bakverksgladaste webbyrå*! Som ni märker har vi ätit tårta här. Igen. Varför det då undrar ni? Det är både för att fira och för att sörja. Vi börjar med det roliga: VD och undertecknad fyllde år nu i veckan! VD på rätt sida om 30-strecket fortfarande - och undertecknad alldeles för mycket på fel sida. Till det lite tråkigare då... Efter lång och tr... Läs mer »

03 Feb 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest spännande webbyrå! Undertecknad var bortrest förra fredagen (i tjänsten - inga jäkla nöjestripper här inte!) och förstå min besvikelse där jag kl 17.00 sitter tillsammans med Björn (och kanske en Carlsberg) med mobilen i högsta hugg och frenetiskt trycker på sidomladdning utan att mötas av en uppdaterad blogg. Trots att Henrik (typ) hade lovat att skö... Läs mer »

13 Jan 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på 2012 års kanske mest talangfulla webbyrå! En liten miss i planeringen förra veckan (jag glömde bort att vi var lediga på fredagen) gör att det är först nu vi kan önska alla våra läsare god fortsättning och välkomna in i det nya året. Vi har sällskap här på kontoret i typ en månad framåt av Josef, en kille vi tagit in för att hjälpa till med våra kulinariska utlandssatsninga... Läs mer »

09 Dec 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske gladaste webbyrå! Ni trogna läsare (min mor och ett fåtal andra) som gråtit över blogguppehållet kan äntligen andas ut. Vi är tillbaka! Anledningen till det uteblivna bloggandet är att undertecknad varit på semester och övriga medarbetare varit för upptagna med att faktiskt producera saker för att hinna skriva i bloggen. När jag kom tillbaka möttes jag av ett härligt julp... Läs mer »

11 Nov 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ytterligare en vecka på Sveriges kanske mysigaste webbyrå! Frukostinitiativet visade sig bli en succé. Tack vare Henriks utomordentliga värdskap har det njutits friskt av gott bröd och välsmakande dryck här om morgnarna. Nästa vecka är det Mats och Ivans tur att ta över stafettpinnen. Ni har mycket att leva upp till pojkar! Vi söker fortfarande efter en ... Läs mer »

21 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest produktiva webbyrå! Den här veckan (rättare sagt igår) har vi kört en workshop/kickoff här på 203 Web Group. Jupp, alla delar av koncernen var med, webbyrå, säljbolag och ledning som en enda lycklig familj. Riktigt produktiva var vi också! Vi delade upp oss i grupper och diskuterade styrkor, möjligheter, svagheter och hot. Vi kom på förbättringar i det dagliga arbe... Läs mer »

14 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till en ny vecka på Sveriges kanske intressantaste webbyrå! I onsdags beslöt en enig extra bolagsstämma att byta namn på moderbolaget från PRODUKTION203 Media AB (publ) till 203 Web Group AB (publ). Beslutet att byta namn togs framförallt för att tydliggöra vår position som en digital mediekoncern. Det tidigare namnet var alltför starkt förknippat med Produktion 203 AB:s webbyråve... Läs mer »

16 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest förkylda webbyrå. Undertecknad låg hemma däckad förra veckan (därav den uteblivna uppdateringen, som fick min mor att höra av sig och fråga ifall jag var sjuk - det är via den här bloggen hon håller koll på mig) och den här veckan har ett helt gäng medarbetare fått kapitulera inför detta obehagliga virus. Sakta börjar vi nu närma oss full styrka... ÄNTLIGEN! Efter tre och en halv månaders lång vänta... Läs mer »

19 Aug 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en spännande vecka på Sveriges kanske mest säljande webbyrå! Till att börja med tycker jag vi välkomnar Jan "Janne" Sturzenbecker in i 203-familjen. Janne är en man i sina bästa år vars tre favoritsaker i livet är nya intresset kite-surfing, öl i alla dess former och att sälja som en älg. Just det där med sälj är intressant, det leder oss nämligen in på nästa stycke där vi ska berätta att... .... Läs mer »

12 Aug 2011 av Dieter Kalisch

Äntligen är Sveriges kanske absolut hippaste webbyrå-blogg tillbaka! I tre veckor har mängder av mejl strömmat in (de flesta handlade dock om att återställa våra Visa-kort med en väldigt konstig URL som man skulle klicka på) till kontoret, fulla av svordomar och förbannelser över att bloggen varit tyst så länge. Det känns skönt att vara back on track! Trogna läsare undrar givetvis vad vi har haft för oss den senaste veckan. Vi har som bekant ... Läs mer »

08 Jul 2011 av Dieter Kalisch

Välkommen till ännu en vecka på Sveriges kanske festligaste webbyrå. Som ni vet hade vi ju en liten firmafest med paintball och utgång på Golden Hits i fredags. Tanken var givetvis att få upp en bloggpost - det visade sig dock bli lite för tight om tid. Festen blev väldigt lyckad om man bortser från att det var lite ojämna lag när vi körde paintball (externa projekt FTW!). Ett specialskrivet musikquizz och några Läs mer »

17 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske hippaste webbyrå. Hipp hipp hurra för Kricke som fyller år idag! Väldigt svårt att förstå hur denna ungdomliga skapelse (om ni ser det på bilden som är tagen med min spruckna mobiltelefon i motljus) har ett år kvar till ålderdomen (alltså 30). Någon som blir förvånad ifall jag säger att vi firade med tårta? Veckan har inte bara varit ett långt tårtfrosseri, det har tagits vik... Läs mer »

10 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske bäst sökmotoroptimerade webbyrå. Den första rundan semestrar är igång på allvar och det känns lite tomt på kontoret. Tur att vi har vår nya programmerare Nicholas som redan börjar hänga med i jargongen i vår interna Skype-chat. För att Nicholas inte ska känna sig ensam och rädd (men framför allt för att vi expanderar och har väldigt mycket att göra) söker vi nu en ny junio... Läs mer »

27 Maj 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Stockholms kanske trevligaste webbyrå. Jag ber om ursäkt för utebliven uppdatering de senaste två veckorna. Förlovning och datorstrul kom emellan (jag vet att det låter dumt att skylla på datorstrul när man jobbar på en webbyrå - men så var det faktiskt). Vi glömmer och går vidare! Planeringen av vår sommarfest är i full gång. Vi har utsett Henrik och ... Läs mer »

06 Maj 2011 av Dieter Kalisch

Välkommen till ännu en vecka på Stockholms designskickligaste webbyrå! Sommaren har slagit tillbaka mot vinterkylan, det är fredag och vi har käkat tårta (igen). Kan det bli mycket bättre? Ja, det kan det! Har ni också alltid velat ha en hemsida som är genomtänkt, lättnavigerad, överblickbar och faktiskt konverterar era besökare till något affärsnyttigt? Vilken tur då att vi just nu har en ... Läs mer »

29 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Oj, oj, oj vad den här veckan har gått fort här på Sveriges kanske gladaste webbyrå! Hoppas alla ni läsare (våra mammor och eventuellt vissa flickvänner) hade ett trevligt påsklov och kom tillbaka till arbetet lika laddade med energi som era favoritwebbyråmedarbetare. Vem tror ni leder musiktävlingen? Trots endast en andraplats idag (Mathias chansade rätt på typ alla låtar och knep vinsten med en poäng) är det nu bevisat ... Läs mer »

01 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges flyttgladaste webbyrå! I eftermiddag är det dags igen att byta platser här på kontoret. Beskedet mottogs med glada tillrop och en entusiasm av sällan skådat slag * Lagom till den stora flytten har Kricke passat på att åka till Egypten för att sola och bada lite. Han hälsar att det är 30 grader i luften och väldigt skönt i poolen (vi är inte avundsjuka). Vår Styrelseordförande... Läs mer »

18 Mar 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Idag har det varit mötesfredag här på Sveriges kanske mötesgladaste webbyrå. Vi har haft en strid ström av kunder och arbetssökande på besök. Alltid roligt med folk som kommer hit och hälsar på! Daniel gillar kontoret så mycket att han bott här hela veckan. Ett bra exempel på hur devoterade vi medarbetare är. Han har tillbringat dygnen med att styra upp ... Läs mer »

11 Mar 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkomna till ytterligare en vecka på Sveriges matstörsta* webbyrå! Ikväll bär det av på galej må ni tro. För att fira att vi är så bra tänkte några av oss dra till Monks och dricka öl. Samt äta en bit mat. Men mest öl. Vi har fått en praktikant också! Säg hej till Daniel (ni ser honom här ovan). Daniel ska vara hos oss i tio veckor och hans tre favoritsaker i livet är "Hänga med kompisar, koda så klart och g... Läs mer »

04 Mar 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Hej allesammans och välkomna till ännu ett avsnitt av "the Real World - the Webbyrå edition". Här på Sveriges bästa webbyrå har det hänt grejor må ni tro. När alla andra i Stockholm har varit på sportlov passade vi på att bli störst på mat! Inte illa för ett bolag ... Läs mer »

21 Jan 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest Bagdad Bob-inspirerade webbyrå. Som vanligt har vi jobbat extremt hårt och sprutat ut avancerad kod i en perfekt struktur som skulle få Augustin Louis Cauchy att rotera i sin grav av avund. Klipp-och-klistra har heller inte legat och latat sig. På bilden ovan ser ni till exempel ett smakprov av vår nya webbplats (smygfotad från Mats skärm). D... Läs mer »

14 Jan 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Sveriges kanske mest musikaliska webbyrå hälsar just Dig välkommen att ta del av vad som hänt här den senaste veckan. Nu har dammluckorna öppnats - och om året mjukstartade lite så har vi verkligen fått veta att vi lever de senaste dagarna. Man kan riktigt känna hur det doftar bränt innifrån rummet där programmerarna håller till... * Vi betade nyss av ett musikquizz i konferensrummet med tillhörande fika. Ingen tårt... Läs mer »

03 Dec 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Det är i eftermiddag det gäller här på Sveriges kanske mest sammansvetsade webbyrå: kreativa fredagstimmen ska äntligen avgöras! Inga fler ursäkter om sjukdomar, hundar som åt upp pappret eller utomjordingar som kidnappar och utför underliga experiment innan de släpper av en vid Willys i Barkarby... Nej, nu är det kamp i dess finaste form med en vinnare som skall utses och en förlorare som skall håna... Läs mer »

26 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkomna till en ny vecka på Sveriges kanske personalvänligaste webbyrå! Idag välkomnar vi vår nya medarbetare Peter Bergström in i gemenskapen. Peter började jobba hos oss igår som PHP-programmerare och har redan kastats in i hetluften av sin handledare Mathias (bra Matte, det är bara att köra med ynglingarna ordentligt i början!). Peter är (tyvärr) inbiten Hammarbyare och svarade fö... Läs mer »

29 Okt 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] TGIF! Det har varit en hektisk vecka här på Stockholms kanske trevligaste webbyrå, och nu förtjänar vi verkligen att ta helg. Ni glömmer väl inte att ställa tillbaka klockan en timme på lördag? Hade jag varit mindre stressad just nu skulle jag antagligen ha berättat om de intervjuer vi haft med potentiella nya ... Läs mer »

22 Okt 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Konferensen avklarad! Stockholms kanske bästa webbyrå är nu ännu lite bättre. För egen del resulterade konfan i en vida expanderad kunskapsbank och en förkylning som fortfarande inte är över. Sammanfattningsvis kan vi väl säga att den var väldigt lyckad! Skulle ni av någon anledning vilja se bilderna från intermezzot finns de upplagda på vår ... Läs mer »

08 Okt 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] ÄNTLIGEN! Där slutar vi med alla Fylking-referenser - och konstaterar istället att Sveriges kanske upptidssäkraste webbyrå som vanligt klarade veckan utan några serverkraschar. Även om vi hyser några av branschens skarpaste hjärnor är det ju faktiskt inte nobelpristagare vi ska prata om här. Ni vill ju så klart läsa om vad vi haft för oss! Styrelseordförande har fortsatt bemanna Barcelona-kontoret, så vi har med ... Läs mer »

24 Sep 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Och på den åttonde dagen insåg Han att människan tyckte det här med datorer var rätt kul - och skapade således Världens genom tiderna mest framgångsrika webbyrå för att vägleda massorna i denna informationsdjungel vi sedermera kom att kalla Internet. Långt senare skapades även PRODUKTION203. Och tur var väl det, annars hade ju ni inte fått läsa dessa veckouppdateringar! Själv har jag jobbat hemi... Läs mer »

17 Sep 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] ÄNTLIGEN! Dags för en ny rapport om veckan som gick på Stockholms kanske snällaste-när-det-kommer-till-att-låta-VDs-hund-tigga-vid-bordet webbyrå. Som ni har längtat. Jag börjar med det positiva: Vi har återigen fått tillökning i PRODUKTION203-familjen. Den 1:a oktober välkomnar vi en två meter lång Mats till kontoret. Mats är en grym webbdesigner som ska hjälpa oss att ta nästa... Läs mer »

27 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Nästa vecka är äntligen alla samlade här på Stockholms hårdast arbetande webbyrå igen. Semestrarna är slut för i år och det ligger många månader av programmerande, sökmotoroptimerande, designande och geniknölsgnuggande framför oss. Är det inte underbart? Givetvis tar vår Styrelseordförande (se bild på hur han tillbringar dagarna framför aktiekursen) tillfället... Läs mer »

13 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Att säga att det jobbats hårt denna vecka på framtidens ledande mediekoncern (där givetvis Stockholms mysigaste webbyrå ingår) skulle kunna gå till historien som en av världshistoriens största underdrifter. I klass med när Kalle Dinosaurie pekade på himlen och sa till sin polare Bempa att "Vadå, det där är ju bara en liten rymdsten - vad för skada ska den göra liksom?" för 65 miljoner år sedan. J... Läs mer »

06 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Konungen är död - länge leve konungen! Jag är tillbaka efter två veckors härlig semester och nu är det dags att styra upp de här veckosammanfattningarna. Det har varit en spännande och händelserik vecka på PRODUKTION203. Jonas, vår älskade Styrelseordförande, slet sig från sin soldränkta Barcelona-terass för ett gästspel - och även vår lika älskade VD Mr Friis... Läs mer »

16 Jul 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Er favoritwebbyrå har haft en svettig vecka! Både i form av solgenererad bastuvärme på kontoret (någon som har tips om vart man kan tjacka en bra AC?) och i form av den värme som uppstår när hårdjobbande genier tänker så att det knakar. Bara för att det är sommar så stannar inte bygget av det nya informationssamhället upp. Eller? Det här är min sista dag innan två veckors välförtjänt (?) semester... Läs mer »

09 Jul 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Ännu en vecka har passerat på (i vårt tycke) Sveriges i särklass roligaste webbyrå. Och, som ni kanske har märkt, är det semestertider. Vilket i sin tur innebär att vi arma satar som inte välsignats med ledighet jobbar dubbelt så hårt och dubbelt så snabbt. Något som fotot på ett jätteprojekt här ovan lite långsökt är tänkt att illustrera. Den bilden har dock ingen som helst koppling till rubriktexten. Nope. Den handlar helt en... Läs mer »

08 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Apples årliga WWDC (World Wide Developer Conference) drog igång igår genom att Steve Jobs tog plats på scen i San Francisco inför fans och press. Han började med ett mail han fått från en iPad-användare: ”I was sitting in a cafe with my iPad, and it got a girl interested in me. Now that’s what I call a magical device!” Alla skrattade gott och dansade och kramades. Som vanligt när Apple presenterar nya produkter är de ”unbelievable... Läs mer »

07 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Efter en herrans massa år med ett smalt utbud av webbsäkra typsnitt har fler och fler fått upp ögonen för en teknik som kallas @font-face. @font-face gör det möjligt att baka in ett valfritt typsnitt på hemsidor. Hur fungerar det? @font-face är smartare än man kan tro. På Fontsquirrel kan man ladda upp det typs... Läs mer »

04 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Ja, vi tycker i alla fall vi är Stockholms bästa webbyrå - och det måste man väl få tycka? Ännu en vecka har passerat och det är dags för er läsare att återigen få en update av vad som hänt här på Wallingatan 37. Vi börjar med det som faktiskt inte har hänt ännu: FIRMAFEST! Jupp, i eftermiddag sätter vi oss i våra flashiga firmabilar (VD har såklart en lite flashigare bil än de andra) och kör ut till Stäket f... Läs mer »

28 Maj 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] PRODUKTION203 fortsätter erövra världen - en liten bit i taget. Jag tänkte passa på att lista några saker som har hänt, så att du som läsare kan få en liten inblick i hur livet kan se ut en typisk vecka på en talangfull webbyrå i centrala Stockholm. Låter det bra? Då kör vi! Vi har lanserat Svensk Egenvård. Det är en sajt som är ... Läs mer »