Inlägg för ettiketten:

javascript

10 Feb 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest konstnärliga webbyrå. Vad gillar ni nya loggan på vår läskkyl? Det tog typ ett år innan VD visade en enorm handlingskraft och satte upp den, och när den är på plats förstår vi inte hur vi klarade oss utan den. Snyggt jobbat med formgivningen Johannes! Nu finns det dessutom ett ypperligt tillfälle att få dricka hur mycket läsk du vill ur ovan nämnda ky... Läs mer »

08 Feb 2011 av Dieter Kalisch

* För alla svenskar som håller till här ber jag så hemskt mycket om ursäkt, men jag tror inte så många svenska utvecklare kommer läsa detta nämligen, därför väljer jag att skriva det på engelska. The next big thing within web development is just starting to see the dawning of our world, namely websockets, and yes, you can bet your sweet ass on that i'ts the next big thing. It's our next major puzzle piece for making greater websites lying ... Läs mer »

02 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Det här är del tre i en serie artiklar om jQuery. Här hittar du del ett: jQuery tutorial introduktion och här kan du läsa del två: jQuery tutori... Läs mer »

01 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Paginering kan vara en riktig "pain-in-the-ass" ibland, speciellt då man inte vill ladda om sidan. Klart att man kan fixa det med hjälp av JavaScript och AJAX - men om man vill skippa pagineringen helt, vad gör man då för att ladda in mer innehåll? Jo, det ska jag berätta! Idag tänker jag gå igenom hur du skapar en enkel funktion som laddar in innehållet dynamiskt och presenterar det på sidan. Det krävs... Läs mer »

18 Maj 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Joomla är ett CMS (content management system) som har vunnit flera utmärkelser. Som CMS och plattform är det extremt starkt och ger möjlighet till avancerade applikationer. Att det dessutom är open source gör det till en klar favorit bland kvalificerade webbutvecklare. Vissa företag påpekar att Joomla inte topprankas när det gäller sökmotoroptimering, det är dock något som alla med kunskap om ... Läs mer »

12 Maj 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] De senaste tio veckorna har vi haft en väldigt duktig ung man vid namn Mikael Wase hos oss som praktikant. Han har verkligen överträffat våra förväntningar med en, trots sin ringa ålder, imponerande kunskapsbas. Då det är Mikaels sista dag här idag tvingade vi bad vi honom att skriva lite om sina erfarenheter av PRODUKTION203: Jag har nu avslutat min praktik h Läs mer »

27 Apr 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Det här är del två i en serie artiklar om jQuery. Här hittar du del ett: jQuery tutorial introduktion. När man bygger webbsystem är ofta insamling av information central och viktig. Dels att inga fält är tomma, men också att värdena är korrekta. Hur många gånger har man inte fyllt i ett långt formulär och ... Läs mer »

14 Apr 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Jag har jobbat som programmerare i tio år, och har under mycket av den tiden koncentrerat mig på att se till så all data landar på rätt ställe - med rätt förhållande till annan information. I mitt arbete har jag genom åren också insett att det inte bara krävs att all data kommer rätt. För att skapa ett system som har en bra känsla, där en användare förstår vad han gör och webbsidan svarar på ett sätt som är naturligt, måste man jobba med ... Läs mer »