Inlägg för ettiketten:

jonas soderqvist

11 Maj 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske musikkunnigaste webbyrå! Ovan ser ni vinnarna i "Dieters episka musikquizz med 90-talstema". Bra jobbat Johannes och Robban! Den spännande tävlingen (som vanns i utklassningsstil av nyss nämnda par) var en del av en liten kick off som vi körde med gänget som ska bli 203 Creative - vår externa webbyrådel. Tack alla deltagare för en riktigt trevli... Läs mer »

30 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges inredningsgladaste webbyrå! Ni har väl inte missat pressmeddelandet som vår moderkoncern 203 Web Group gick ut med i morse? Om ni mot all förmodan gjorde det kan ni läsa ... Läs mer »

23 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till Sveriges kanske smärtaste webbyrå! Skandalscener utspelade sig på kontoret idag när det gick upp för folk att vi inte ätit en enda tårta. Christian kedjade fast sig vid skrivbordet och krävde sötebröd för att överhuvudtaget gå hem ikväll, mumlandes något om "kakorna som köptes till frukosten räknas fan inte som tårta" likt ett mantra om och om igen. Eller. Så var det kanske inte riktigt... Läs mer »

16 Mar 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till Sveriges kanske fetaste webbyrå! Nej, sötsugna rymdvarelser har inte anfallit Stockholm och assimilerat varenda bageri i staden. Därav käkade vi tårta den här veckan igen... Stort grattis till Mikael som fyllde 25 år i måndags! Ett utseende som en (stilig) 20-åring och programmeringskunnig som en (erfaren) 40-åring är en vinnande kombo. Nu får ni äntligen se Daniel S på bild! Av någon kons... Läs mer »

16 Dec 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest-benägna-att-gå-all-in-på-julbordet-och-komma-hem-halv-sju-dagen-efter-men-ändå-klara-av-att-producera-helt-sjukt-bra-sajter-webbyrå! Ja, som ni förstår av bilden och rubriken har vi varit på julbord den här veckan. En mycket trevlig middag avnjöts på Gondolen, varav majoriteten av medarbetarna sedermera stuffade loss i Stockholmsnatten. Bortsett från diverse personalbortfall vid mer ell... Läs mer »

04 Nov 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ytterligare en vecka på Sveriges kanske matgladaste webbyrå! Som den observante läsaren säkerligen redan snappat upp så söker vi en interaktionsdesigner till vår trevliga lilla byrå. Är du en sådan, eller känner du en sådan, eller känner du någon som i sin tur känner en såd... Läs mer »

28 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Det har gått en vecka och vi har börjat återhämta oss efter workshopen (som enligt en samlad personalstyrka var väldigt uppskattad) förra veckan. Idag kom dessutom ny läskleverans till kontoret. Livet leker med andra ord på Sveriges, i vårt tycke, bästa webbyrå! Han som gick in hårdast förra veckan (på de ställen han kom in vill säga) fyllde år igår. Stort grattis i efterskott Felix på ... Läs mer »

21 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest produktiva webbyrå! Den här veckan (rättare sagt igår) har vi kört en workshop/kickoff här på 203 Web Group. Jupp, alla delar av koncernen var med, webbyrå, säljbolag och ledning som en enda lycklig familj. Riktigt produktiva var vi också! Vi delade upp oss i grupper och diskuterade styrkor, möjligheter, svagheter och hot. Vi kom på förbättringar i det dagliga arbe... Läs mer »

14 Okt 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till en ny vecka på Sveriges kanske intressantaste webbyrå! I onsdags beslöt en enig extra bolagsstämma att byta namn på moderbolaget från PRODUKTION203 Media AB (publ) till 203 Web Group AB (publ). Beslutet att byta namn togs framförallt för att tydliggöra vår position som en digital mediekoncern. Det tidigare namnet var alltför starkt förknippat med Produktion 203 AB:s webbyråve... Läs mer »

30 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske snabbast växande webbyrå! I måndags fick vi ett nytt personaltillskott i form av lilla Sixten. Han är inte riktigt fullärd än dock, vi ger honom 18 år innan det är dags att börja producera lika grym design som far sin. Stort grattis till Johannes med familj! Det näst största samtalsämnet denna vecka på byrån har annars varit att vår "Monksstapel... Läs mer »

02 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske anställningsgladaste webbyrå! Ett tema här på bloggen den här sensommaren/hösten har ju varit att presentera ny personal. Varför inte fortsätta den vägen - men med en liten twist? Två nya medarbetare! Innan vi presenterar dem närmare ska vi dock titta lite extra på bilden här ovan (och bortse från att den är fotad med en kass mobilkamera). Varför gör b... Läs mer »

26 Aug 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske ungdomsvänligaste webbyrå! Vi har en ny juniorsäljare på 203 Media (ni kommer väl ihåg vårt nya säljbolag vi berättade om förra veckan?). Felix heter han och halkade in här på grund av att han är släkt med VD:n på säljbolaget (och kanske lite för att han är riktigt duktig också). Hans tre favoritsaker i livet är - och för en gångs skull är... Läs mer »

19 Aug 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en spännande vecka på Sveriges kanske mest säljande webbyrå! Till att börja med tycker jag vi välkomnar Jan "Janne" Sturzenbecker in i 203-familjen. Janne är en man i sina bästa år vars tre favoritsaker i livet är nya intresset kite-surfing, öl i alla dess former och att sälja som en älg. Just det där med sälj är intressant, det leder oss nämligen in på nästa stycke där vi ska berätta att... .... Läs mer »

23 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Välkoma till ännu en (något kortare) vecka på Sveriges största, bästa och vackraste webbyrå! Eller... Två av tre är ändå inte så tokigt! Ni har väl inte missat att vi är störst i Sverige på mat? "När jag skriver det här har flera av oss redan packat ihop och börjat förbereda sig inf... Läs mer »

17 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske hippaste webbyrå. Hipp hipp hurra för Kricke som fyller år idag! Väldigt svårt att förstå hur denna ungdomliga skapelse (om ni ser det på bilden som är tagen med min spruckna mobiltelefon i motljus) har ett år kvar till ålderdomen (alltså 30). Någon som blir förvånad ifall jag säger att vi firade med tårta? Veckan har inte bara varit ett långt tårtfrosseri, det har tagits vik... Läs mer »

10 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske bäst sökmotoroptimerade webbyrå. Den första rundan semestrar är igång på allvar och det känns lite tomt på kontoret. Tur att vi har vår nya programmerare Nicholas som redan börjar hänga med i jargongen i vår interna Skype-chat. För att Nicholas inte ska känna sig ensam och rädd (men framför allt för att vi expanderar och har väldigt mycket att göra) söker vi nu en ny junio... Läs mer »

01 Jun 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en (halv)vecka på Sveriges kanske trevligaste webbyrå. Eftersom jag har semester på fredag tänkte jag passa på att komma med en liten uppdatering redan idag. Lite som att man flyttar fram julafton två dagar skulle man kunna säga. Vi har en ny medarbetare på byrån. Nicholas Ruunu heter han och som ni ser på bilden har Nicholas redan hunnit sätta igång och tjäna ihop till brödfödan. Hans tre favoritsaker i livet (det... Läs mer »

27 Maj 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Stockholms kanske trevligaste webbyrå. Jag ber om ursäkt för utebliven uppdatering de senaste två veckorna. Förlovning och datorstrul kom emellan (jag vet att det låter dumt att skylla på datorstrul när man jobbar på en webbyrå - men så var det faktiskt). Vi glömmer och går vidare! Planeringen av vår sommarfest är i full gång. Vi har utsett Henrik och ... Läs mer »

06 Maj 2011 av Dieter Kalisch

Välkommen till ännu en vecka på Stockholms designskickligaste webbyrå! Sommaren har slagit tillbaka mot vinterkylan, det är fredag och vi har käkat tårta (igen). Kan det bli mycket bättre? Ja, det kan det! Har ni också alltid velat ha en hemsida som är genomtänkt, lättnavigerad, överblickbar och faktiskt konverterar era besökare till något affärsnyttigt? Vilken tur då att vi just nu har en ... Läs mer »

29 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Oj, oj, oj vad den här veckan har gått fort här på Sveriges kanske gladaste webbyrå! Hoppas alla ni läsare (våra mammor och eventuellt vissa flickvänner) hade ett trevligt påsklov och kom tillbaka till arbetet lika laddade med energi som era favoritwebbyråmedarbetare. Vem tror ni leder musiktävlingen? Trots endast en andraplats idag (Mathias chansade rätt på typ alla låtar och knep vinsten med en poäng) är det nu bevisat ... Läs mer »

21 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske sportigaste webbbyrå. Då ingen dök upp efter vår innebandytid i måndags passade vi på att spela dubbelt så länge... Jag tror inte världen någonsin har skådat ett gäng tröttare webbnördar än efter det monsterpasset. Beach 2013 here we come! Grattis till Mats som i måndags blev pappa till en liten pojke! Vi ser fram emot en ny designer på företaget 2029. ... Läs mer »

08 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en veckorapport från, i vårt tycke, Stockholms bästa webbyrå! Likt så många andra uppror har missnöjet över förra veckans flytt lagts lite på is.Vi har känt på de nya platserna ett tag och måste nog fortsätta utvärdera lite. Imorgon ska Kricke och Jonas leka lyckligt par på IKEA och kolla efter passande möbler. Skulle någon av er läsare ha tips på snygga kontorsmöbler som inte kostar e... Läs mer »

01 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges flyttgladaste webbyrå! I eftermiddag är det dags igen att byta platser här på kontoret. Beskedet mottogs med glada tillrop och en entusiasm av sällan skådat slag * Lagom till den stora flytten har Kricke passat på att åka till Egypten för att sola och bada lite. Han hälsar att det är 30 grader i luften och väldigt skönt i poolen (vi är inte avundsjuka). Vår Styrelseordförande... Läs mer »

11 Mar 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkomna till ytterligare en vecka på Sveriges matstörsta* webbyrå! Ikväll bär det av på galej må ni tro. För att fira att vi är så bra tänkte några av oss dra till Monks och dricka öl. Samt äta en bit mat. Men mest öl. Vi har fått en praktikant också! Säg hej till Daniel (ni ser honom här ovan). Daniel ska vara hos oss i tio veckor och hans tre favoritsaker i livet är "Hänga med kompisar, koda så klart och g... Läs mer »

04 Mar 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Hej allesammans och välkomna till ännu ett avsnitt av "the Real World - the Webbyrå edition". Här på Sveriges bästa webbyrå har det hänt grejor må ni tro. När alla andra i Stockholm har varit på sportlov passade vi på att bli störst på mat! Inte illa för ett bolag ... Läs mer »

11 Feb 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkommen till ännu en vecka på Sveriges roligaste webbyrå. Efter att i två veckor alternerat mellan AW och WAW har vi idag beslutat att kombinera de båda. Vissa av oss jobbar över lite ikväll och när vi är klara med det börjar vi dricka öl. Är det inte innovativt så säg? För mig personligen har det varit en tung fredag. Det blev minuspoäng när ingen kunde min låt i dagens musi... Läs mer »

28 Jan 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Då var det dags för ytterligare en rapport över veckan som gick på Sveriges kanske ölsugnaste webbyrå. Det låter antagligen lite tjatigt att säga att vi jobbat hårt även denna vecka. Jag skiter i det och säger det ändå. Vi har jobbat som djur den här veckan. Hela branschen verkar ha kopplat på någon slags kollektiv turbo efter jul- och nyårshelgerna. Beställningarna bara rasar in. Vad passar då bättre än att under avspända fo... Läs mer »

14 Jan 2011 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Sveriges kanske mest musikaliska webbyrå hälsar just Dig välkommen att ta del av vad som hänt här den senaste veckan. Nu har dammluckorna öppnats - och om året mjukstartade lite så har vi verkligen fått veta att vi lever de senaste dagarna. Man kan riktigt känna hur det doftar bränt innifrån rummet där programmerarna håller till... * Vi betade nyss av ett musikquizz i konferensrummet med tillhörande fika. Ingen tårt... Läs mer »

10 Dec 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkommen till Svenska webbyråers svar på Uruguayanska rugbyungdomar i Anderna 1974 - eller "vi som överlevde vår julfest". Det var en hård drabbning och blöt drabbning som gick av stapeln i onsdags. Vissa var lite tröttare ut än andra på torsdagen (Christian *host* *host*) men nu kör vi för fulla muggar igen. Fler bilder finns självklart på vår ... Läs mer »

19 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Sveriges kanske hurtigaste webbyrå (jag har väl berättat att vi spelar innebandy tillsammans varje måndag?) skippar tårtan denna vecka!* Ring Resumé och Dagens Media, tänk krigsrubriker likt "Tårt-chocken på P203!", "Tårt-bubblan som sprack!" och "Sex-attacken på Kungahuset!"**. Vad är det egentligen som händer, finns det ingen anledning att fira? Jodå, det gör det definitivt! Som ni kanske ... Läs mer »

12 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Vi på Sveriges kanske tårtgladaste webbyrå vill passa på att gratulera vår AD Johannes som fyller 29 år idag! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Ytterligare ett skäl till firande (?) är att undertecknad denna vecka har jobbat ett helt år på världens bästa företag. Och hur tror ni kära läsare att vi firade det? Med mera tårta såklart! Ledsen över att ha missat föregående veckas tårtorgie passade v Läs mer »

05 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Halvdag på Sveriges kanske trendkänsligaste* webbyrå betyder tårta till frukost. Nu var det dock inte halvdagen i sig som firades, utan det faktum att Daniel och Christian, två av de skarpaste kodaporna i branschen, fyller år. Grattis pojkar! Det är fantastiskt kul att så många vill jobba... Läs mer »

29 Okt 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] TGIF! Det har varit en hektisk vecka här på Stockholms kanske trevligaste webbyrå, och nu förtjänar vi verkligen att ta helg. Ni glömmer väl inte att ställa tillbaka klockan en timme på lördag? Hade jag varit mindre stressad just nu skulle jag antagligen ha berättat om de intervjuer vi haft med potentiella nya ... Läs mer »

08 Okt 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] ÄNTLIGEN! Där slutar vi med alla Fylking-referenser - och konstaterar istället att Sveriges kanske upptidssäkraste webbyrå som vanligt klarade veckan utan några serverkraschar. Även om vi hyser några av branschens skarpaste hjärnor är det ju faktiskt inte nobelpristagare vi ska prata om här. Ni vill ju så klart läsa om vad vi haft för oss! Styrelseordförande har fortsatt bemanna Barcelona-kontoret, så vi har med ... Läs mer »

27 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Nästa vecka är äntligen alla samlade här på Stockholms hårdast arbetande webbyrå igen. Semestrarna är slut för i år och det ligger många månader av programmerande, sökmotoroptimerande, designande och geniknölsgnuggande framför oss. Är det inte underbart? Givetvis tar vår Styrelseordförande (se bild på hur han tillbringar dagarna framför aktiekursen) tillfället... Läs mer »

16 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Nytt kapital ska bana väg för framtidens mediekoncern PRODUKTION203 är en webbyrå som inriktat sig på sökmotoroptimering och användarvänlighet. Bland annat ligger vi bakom de uppmärksammade sajterna AllaAnnonser.se och Matklubben.se. Efter att under en längre tid framgångsrikt drivit verksamheten med god lönsamhet är det nu dags för nästa steg i byråns spännande historia - en listning på AktieTorget. Listningen på AktieTorget är en viktig del i ... Läs mer »

13 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Att säga att det jobbats hårt denna vecka på framtidens ledande mediekoncern (där givetvis Stockholms mysigaste webbyrå ingår) skulle kunna gå till historien som en av världshistoriens största underdrifter. I klass med när Kalle Dinosaurie pekade på himlen och sa till sin polare Bempa att "Vadå, det där är ju bara en liten rymdsten - vad för skada ska den göra liksom?" för 65 miljoner år sedan. J... Läs mer »

06 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Konungen är död - länge leve konungen! Jag är tillbaka efter två veckors härlig semester och nu är det dags att styra upp de här veckosammanfattningarna. Det har varit en spännande och händelserik vecka på PRODUKTION203. Jonas, vår älskade Styrelseordförande, slet sig från sin soldränkta Barcelona-terass för ett gästspel - och även vår lika älskade VD Mr Friis... Läs mer »

02 Jul 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Dags för ännu en sammanfattning av veckan som gick här på, vad vi själva kallar, Stockholms bästa webbyrå. Folk har börjat gå på semester, det är lite skönt tomt här på kontoret idag. Fyra tappra själar sitter och knackar kod, skapar fantastisk design och ordbajsar i en blogg nära dig. Konsumentnytta: vi har byggt klart ... Läs mer »

24 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Ja, en lite kortare vecka än normalt. När jag skriver det här har flera av oss redan packat ihop och börjat förbereda sig inför morgondagens midsommarfirande. Själv får man inte gå förrän detta inlägg är färdigt - vilket kanske kan ses som en förklaring till en något kortare text än vad vanligtvis erbjuds under denna rubrik. Styrelseordförande kontaktade mig precis på MSN och frågade om vi inte körde halvdag ida... Läs mer »

18 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Vi får väl passa på att be om ursäkt för lite dålig uppdatering på bloggen den gångna veckan. Det beror inte på fotbollen (även karlar kan göra två saker samtidigt - speciellt om det handlar om fotboll och man har två skärmar), utan snarare på att vi har så många roliga projekt som ska slutföras i dagarna. Efter midsommar börjar semestrarna och då kommer vi vara lite mindre folk på plats. Vilket innebär att de stackare som är ... Läs mer »