Inlägg för ettiketten:

php

18 Maj 2012 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske Diablo-tokigaste webbyrå! Ja, efter åratal av förväntan släpptes således ett av världens mest efterlängtade datorspel den här veckan. Vissa av oss är mer hardcore än andra och har tagit ledigt hela veckan (*host* Daniel Y - eller D1 som vi numera kallar honom), medan andra är hardcore på riktigt* som Daniel S - eller D2 som han blivit känd ... Läs mer »

30 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Hej och välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske snabbast växande webbyrå! I måndags fick vi ett nytt personaltillskott i form av lilla Sixten. Han är inte riktigt fullärd än dock, vi ger honom 18 år innan det är dags att börja producera lika grym design som far sin. Stort grattis till Johannes med familj! Det näst största samtalsämnet denna vecka på byrån har annars varit att vår "Monksstapel... Läs mer »

23 Sep 2011 av Dieter Kalisch

Välkommen till ännu en vecka på Sveriges kanske bästa webbyrå! Jaha, då var det dags igen...Vi söker ännu fler duktiga medarbetare! Är du en grym PHP-programmerare som vill arbeta på ett företag där vi har kul på jobbet, där vi hela tiden utvecklas och där vi dessutom kör ett musikquiz (som undertecknad vann idag i utklassningsstil för övrigt) varje fredag tycker jag att du ska ta chansen att dra iväg ett l... Läs mer »

01 Apr 2011 av Dieter Kalisch

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges flyttgladaste webbyrå! I eftermiddag är det dags igen att byta platser här på kontoret. Beskedet mottogs med glada tillrop och en entusiasm av sällan skådat slag * Lagom till den stora flytten har Kricke passat på att åka till Egypten för att sola och bada lite. Han hälsar att det är 30 grader i luften och väldigt skönt i poolen (vi är inte avundsjuka). Vår Styrelseordförande... Läs mer »

08 Feb 2011 av Dieter Kalisch

* För alla svenskar som håller till här ber jag så hemskt mycket om ursäkt, men jag tror inte så många svenska utvecklare kommer läsa detta nämligen, därför väljer jag att skriva det på engelska. The next big thing within web development is just starting to see the dawning of our world, namely websockets, and yes, you can bet your sweet ass on that i'ts the next big thing. It's our next major puzzle piece for making greater websites lying ... Läs mer »

26 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Välkomna till en ny vecka på Sveriges kanske personalvänligaste webbyrå! Idag välkomnar vi vår nya medarbetare Peter Bergström in i gemenskapen. Peter började jobba hos oss igår som PHP-programmerare och har redan kastats in i hetluften av sin handledare Mathias (bra Matte, det är bara att köra med ynglingarna ordentligt i början!). Peter är (tyvärr) inbiten Hammarbyare och svarade fö... Läs mer »

19 Nov 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Sveriges kanske hurtigaste webbyrå (jag har väl berättat att vi spelar innebandy tillsammans varje måndag?) skippar tårtan denna vecka!* Ring Resumé och Dagens Media, tänk krigsrubriker likt "Tårt-chocken på P203!", "Tårt-bubblan som sprack!" och "Sex-attacken på Kungahuset!"**. Vad är det egentligen som händer, finns det ingen anledning att fira? Jodå, det gör det definitivt! Som ni kanske ... Läs mer »

10 Sep 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Stockholms mest humoristiska webbyrå hälsar er välkomna till ytterligare en rapport om veckan som gått. Det är fredag, vi drack rosébubbel på lunchen, alla är på bra humör och snart är det hemgång. Kan man annat än älska sitt jobb en dag som denna? Hur kommer det sig att vi dricker alkohol till lunch undrar ni? En första gissning skulle kunna vara att vi influerats av den fantastiska serien Mad Men (känns mer ... Läs mer »

08 Sep 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] När man sysslar med programmering på heltid som vi gör här, så vinner man mycket på att arbeta med bra verktyg. NetBeans är en IDE (Integrated Development Environment) som jag fastnat för, och som hjälper mig mycket I det dagliga arbetet. Jag vet att många sitter och utvecklar i enkla texteditorer, som egentligen endast tillhandahåller färgkodning, så jag tänkte i och med det här inlä... Läs mer »

03 Sep 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Full styrka på plats. Svettiga karlar som jobbar och sliter för fulla muggar. Med att bygga webbsidor? Nej, idag har vi koncentrerat oss på att göra klart det sista på kontoret inför stämman som ska hållas här på måndag. Det måste ju se snyggt ut när aktieägarna kommer på besök. Likt kommunalarbetarna som river upp gatan utanför fann vi oss snabbt i våra olika roller. Cirka tre personer jobbade hårt och resten (... Läs mer »

10 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Äntligen säger jag! Tillbaka från semestern för att se att PHP har släppt FPM i 5.3.3 releasen, wohooo! För er som dagligen jobbar med PHP och hela tiden sitter och skrapar sig i huvudet om hur du ska kunna ta reda på vilken funktion det är som segar ner hela siten på live servern så har du nu fått en porsche i present av utvecklarna på PHP. Tidigare har man behövt patcha PHPs source för att kunna få ... Läs mer »

06 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Konungen är död - länge leve konungen! Jag är tillbaka efter två veckors härlig semester och nu är det dags att styra upp de här veckosammanfattningarna. Det har varit en spännande och händelserik vecka på PRODUKTION203. Jonas, vår älskade Styrelseordförande, slet sig från sin soldränkta Barcelona-terass för ett gästspel - och även vår lika älskade VD Mr Friis... Läs mer »

05 Aug 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Du brinner för programmering och tycker att problemlösning är det roligaste som finns. Innovativa lösningar är ditt varumärke. Utbildad eller självlärd spelar ingen roll – det fundamentala för oss är att verkligen tycker det är roligt att utmanas och arbeta tillsammans med andra drivna människor i ett team. Du ser inte kommunikation eller egna initiativ som några konstigheter. Vi förutsätter att du ... Läs mer »

01 Jun 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Paginering kan vara en riktig "pain-in-the-ass" ibland, speciellt då man inte vill ladda om sidan. Klart att man kan fixa det med hjälp av JavaScript och AJAX - men om man vill skippa pagineringen helt, vad gör man då för att ladda in mer innehåll? Jo, det ska jag berätta! Idag tänker jag gå igenom hur du skapar en enkel funktion som laddar in innehållet dynamiskt och presenterar det på sidan. Det krävs... Läs mer »

18 Maj 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Joomla är ett CMS (content management system) som har vunnit flera utmärkelser. Som CMS och plattform är det extremt starkt och ger möjlighet till avancerade applikationer. Att det dessutom är open source gör det till en klar favorit bland kvalificerade webbutvecklare. Vissa företag påpekar att Joomla inte topprankas när det gäller sökmotoroptimering, det är dock något som alla med kunskap om ... Läs mer »

12 Maj 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] De senaste tio veckorna har vi haft en väldigt duktig ung man vid namn Mikael Wase hos oss som praktikant. Han har verkligen överträffat våra förväntningar med en, trots sin ringa ålder, imponerande kunskapsbas. Då det är Mikaels sista dag här idag tvingade vi bad vi honom att skriva lite om sina erfarenheter av PRODUKTION203: Jag har nu avslutat min praktik h Läs mer »

25 Mar 2010 av Dieter Kalisch

[tweetmeme] Här på PRODUKTION203 använder vi SVN (förkortning för "Subversion") som versionshanteringssystem för våra projekt, för att underlätta sammarbetet mellan varandra. Med SVN kan vi arbeta med samma kod samtidigt utan att stå i vägen för någon annan. Vi kan även enkelt spåra vara filer och bläddra i filhistoriken. Vanligtvis använder vi olika typer av program som till exempel "... Läs mer »

12 Feb 2010 av Dieter Kalisch

Nu är nya Matklubben på G och rullar på som ett tåg! Huvudstruktur inklusive förstasidan är färdigkodad. Nu väntar jag bara på alla undersidor av Herr Larsson och El bachmanos. Det bästa med nya Matklubben är att allt är upp till dagens standard och koden är omgjort helt så alla gamla bökiga buggar är borta med vinden. Plus att det finns en hel bunt med nya funktioner så som live chat... Läs mer »