Fredagsbloggen Av Dieter Kalisch

Vecka 12 – Google Engage

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest kunskapstörstande webbyrå.

Google körde ett event igår på Münchenbryggeriet för att pusha för sitt nya AdWords-program Engage. Undertecknad och vår SEO-expert Stavros representerade P203 med flygande färger. Mycket av det som sades var väldigt basic (det var 500 personer anmälda så självklart är det svårt att hitta en nivå som p…

1841_vecka12.jpg

Välkomna till ännu en vecka på Sveriges kanske mest kunskapstörstande webbyrå.

Google körde ett event igår på Münchenbryggeriet för att pusha för sitt nya AdWords-program Engage. Undertecknad och vår SEO-expert Stavros representerade P203 med flygande färger. Mycket av det som sades var väldigt basic (det var 500 personer anmälda så självklart är det svårt att hitta en nivå som passar alla). Dock fanns det några guldkorn, exempelvis när Dan Cobley berättade att tekniken redan finns för att jag ska kunna ta en bild med min smartphone på en okänd person, skicka den bilden via en app till ett gäng servrar, och på några sekunder få tillbaka namn, telefonnummer, adress, förhållandestatus – ja, all info som den personen någon gångdelat med sig av på nätet – direkt i min telefon.

Det låter verkligen science fiction och dålig eftermiddagsserie på TV6. Den enda anledningen till att vi inte redan kan göra detta är att Google inte vågat släppa tekniken på grund av integritetsskäl. Man tror helt enkelt inte att vi är redo att ta till oss en sådan här sak. Jag kan inte annat än hålla med… Ni kan se hela Dans imponerande presentation här.

Nu är det inte bara Google som vi ägnat oss åt denna vecka. Christian har kommit ut med den chockerande uppgiften att Michal är hans son. Vi vet inte riktigt hur det hänger ihop bara. Tidigare nämnda Stavros har gått och förlovat sig (därav tårtan på bilden). Stort grattis! det känns som att Stavros är mannen för dagen och han får därför även äran att presentera veckans humorlänk.

Det blev ett sent musikquizz idag. Då jag själv var tvungen att skriva det här inlägget stod tillslut Johannes som segrare efter en hård batalj.

Ingen chock denna vecka heller, som vanligt avslutar vi med att lista fem blogginlägg som förtjänar lite extra omnämnande:

Inside AdWords berättar om ACE

Söta saker funderar kring matreklam

Disruptive tipsar om WordPress pluggin

Sökmotorkonsut tar upp Canonical

Internetworld listar sociala bloggar