Fredagsbloggen Av Dieter Kalisch

Vecka 24 – full rulle!

Vi får väl passa på att be om ursäkt för lite dålig uppdatering på bloggen den gångna veckan. Det beror inte på fotbollen (även karlar kan göra två saker samtidigt – speciellt om det handlar om fotboll och man har två skärmar), utan snarare på att vi har så många roliga projekt som ska slutföras i dagarna. Efter midsommar börjar semestrarna och då kommer vi vara lite mindre folk på plats. Vilket innebär att de stackare som är …

1726_SIME-Barcelona.jpg

Vi får väl passa på att be om ursäkt för lite dålig uppdatering på bloggen den gångna veckan. Det beror inte på fotbollen (även karlar kan göra två saker samtidigt – speciellt om det handlar om fotboll och man har två skärmar), utan snarare på att vi har så många roliga projekt som ska slutföras i dagarna. Efter midsommar börjar semestrarna och då kommer vi vara lite mindre folk på plats. Vilket innebär att de stackare som är här får jobba ännu hårdare.

Ansökningarna till tjänsten som webbdesigner fortsätter att strömma in. Det känns väldigt kul att så många vill jobba hos oss! Under nästa vecka kommer vi att sammanställa allt och börja kontakta de kandidater vi tycker är intressanta.

Styrelseordförande Jonas Söderqvist tog ledigt från solandet på sin terass och besökte SIME Barcelona. Nedan följer hans (nästan helt) oediterade rapport från eventet (komplett med en egentagen bild):

Kickboxaren Ola Alhvarsson anordnade för andra året i rad (tror jag) SIME i Barcelona som en del av Dia de L’Emprenedor. Fokus låg på att få upp entreprenörskapet och kreativiteten. Med sig på scen hade han sin gamla fighterpolare Liam Norberg (känd från klassiska filmer som ”Sökarna” och som bankrånare), en galen hacker (som uppfunnit ett sätt att skjuta ner myggor med en laser från bluray-spelare, stoppa orkaner, stoppa växthuseffekten och kopiera kreditkort från folks fickor genom att bara vara i närheten av dem), samt den extremt coola Ulf Ekberg från hitgruppen Ace of Base. Han förklarade hur grymt det var att vara rockstjärna och att han kan mixa sitt album via sin iPhone

Utöver det hade Ola med sig några andra spanjorer som hade som uppgift att inspirera och engagera. Överlag en väldigt trevlig dag med andra ord!

Jonas på SIME i Barcelona

Vad mer då? Vi har glatt oss åt att Matklubben nu fått över 500 fans på Facebook, sett en mustaschprydd tysk lacka ur på vuvuzelorna, firat att Kricke fyllt år, upplevt hur Johannes återtog sin plats som kontorets Go-kartmästare, fått en lektion i VM-tippande av Dieter som leder PRODUKTION203s interna VM-elva överlägset… Ja, typ så.

Dessutom uppmärksammar vi återigen fem bra bloggposter:

Disruptive berättar om dyra penntroll

Sökmotorkonsult tar upp länksidor och kataloger

Nikke Index har uppdaterat till WordPress 3

The Brand Man bjuder på bra läsning

Mashable rapporterar om Twitters överbelastning